Vepřové ragú se smetanovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg vepřové kýty, 1 lžíce másla, 1  cibule, 2 lžíce celeru, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžička hořčice, 3 zrnka mletého pepře, 1/4 l kysané smetany, 3 lžíce bílého vína, 1 lžíce hladké mouky
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme celer, promícháme a vložíme na malé proužky nakrájené maso. Osolíme a dusíme na mírném ohni bez podlévání. Přidáme koření, rajčatový protlak, hořčici, víno a mírně podlité dusíme do měkka. Jakmile maso dostatečně změkne, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a povaříme. Zrnka koření vyjmeme vidličkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka