Valašský guláš se zelím a žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg předního hovězího, 7.5 dkg rostlinného tuku, 10 dkg cibule, 1.5 dkg mleté papriky, 6 dl vody, sůl, celý pepř, nové koření, 4 bobkové listy, kmín, 5 dkg hladké mouky, majoránka, 25 dkg kysaného zelí, 5 dkg slaniny, 10 dkg žampiónů
Nakrájenou cibuli usmažíme na tuku dozlatova, přidáme papriku, zpěníme, vložíme nakrájené maso, orestujeme, zalijeme polovinou vody, osolíme, přidáme několik kuliček pepře a nového koření, bobkové listy, kmín a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, zarestujeme, podlijeme, rozšleháme a provaříme. Šťávu přecedíme na maso, přidáme podušené zelí, na slanině orestované žampióny a vše krátce povaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka