Tokáň Děvín - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg vepřové kýty, 10 dkg oleje, 10 dkg cibule, 2  feferonky, 15 dkg leča, 10 dkg šlehačky, 10 dkg kysané smetany, sůl, mletý pepř, citrón, 1 lžička mleté papriky
Maso nakrájíme na tenké řízečky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme v chladu odležet. Na druhé části oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce opečeme. Postupně přidáme mletou papriku, lečo, nakrájené feferonky, šlehačku a krátce povaříme. Při podávání dáme na každou porci lžíci kysané smetany a plátek citrónu.
Příloha: rýže, těstoviny nebo opečené brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka