Tatranský guláš - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg předního hovězího, 3 dkg rostlinného tuku, 5 dkg slaniny, 15 dkg cibule, 5 dkg hladké mouky, 5 dl vody nebo vývaru, celý pepř, sůl, nové koření, 2 bobkové listy, 25 dkg smetany, 2 dkg rostlinného tuku, 10 dkg žampiónů
Na tuku a nakrájené slanině dorůžova osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme maso nakrájené na kostky, osmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme pepř a nové koření, bobkové listy a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, vlijeme smetanu, krátce povaříme a přecedíme na maso. Do guláše přidáme na tuku podušené nakrájené žampióny, krátce povaříme, dochutíme.
Příloha: knedlík nebo rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka