Szegedínský guláš - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg předního hovězího, 5 dkg slaniny, 2  cibule, 1/2 lžičky mleté papriky, kmín, sůl, 40 dkg kysaného zelí, 10 dkg vepřového sádla, 1 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a dáme na polovinu tuku, nakrájenou slaninu a cibuli dusit. Když je skoro měkké, přidáme na kratší kousky nakrájené zelí, papriku a pepř. Pokrm zahustíme zlatou jíškou z druhé poloviny tuku a mouky a nakonec ochutíme česnekem. Do guláše můžeme přidat i 1 - 2 rajčata nebo pro pěknou barvu trochu rajčatového protlaku. Szegedínský guláš můžeme udělat i z vepřového masa.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka