Srbský guláš - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg skopového masa, 5 dkg slaniny, 2 lžíce vepřového sádla, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, 4 rajčata, 2 papriky, 50 dkg brambor, sůl
Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Rozehřejeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přisypeme papriku, ihned zalijeme octem, za stálého míchání ji zpěníme, přidáme maso, opečeme, zalijeme vodou a zvolna dusíme doměkka. Přidáme oloupaná na dílky nakrájená rajčata (nebo místo rajčat lžíci protlaku za každé), na nudličky nakrájené papriky, na kostky nakrájené brambory a podle potřeby podlijeme. Zvolna dusíme doměkka. Šťávu už nezahušťujeme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka