Srbská směs - recept cpt. Cooka
4 porce: 20 dkg telecí kýty, 20 dkg vepřové kýty, 6 dkg cibule, 4 dkg slaniny, 10 dkg rajčat, 10 dkg zelených paprik, 1 feferonka, 1 lžíce rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř, worcestrová omáčka
Obě masa nakrájíme na proužky, v kastrolu rozpustíme proužky slaniny, přidáme maso a po všech stranách osmahneme. Přisypeme sekanou cibuli a osmažíme dorůžova. Podlijeme 2 až 3 lžícemi vody, přiklopíme a asi 15 min. dusíme. Potom odklopíme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme proužky paprik, plátky rajčat, nasekanou feferonku, osolíme, opepříme, a dodusíme doměkka. Těsně před koncem tepelné úpravy vmícháme protlak a zakapeme worcesterem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka