Slovácký guláš - recept cpt. Cooka
6 porcí: 45 dkg libového vepřového bůčku, 45 dkg vepřových jater, 2 velké cibule, 15 dkg vepřového sádla, lečo z konzervy, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička rajčatového protlaku nebo kečupu, 1 lžička mleté papriky, 5 feferonek, česnek, kmín, sůl, vepřové sádlo
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, nakrájený bůček, osmahneme, přidáme lečo, feferonky, kmín, sůl a dusíme do poloměkka. Pak přidáme na kostky nakrájená játra a dusíme tak, aby bylo maso měkké a játra nekrvavá. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, provaříme a dochutíme rajským protlakem nebo kečupem. Podáváme s čerstvým chlebem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka