Sekulský guláš - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřového ramínka, 80 dkg kysaného zelí, 2  cibule, 1  bobkový list, 1 lžíce mleté papriky, 2 dl kysané smetany, 3 lžíce vepřového sádla, drcený kmín, sůl
Sekulský guláš se u nás často uvádí jako segedínský, je to však krajové jídlo pocházející z Transylvánie. V Segedíně se do guláše zelí nepřidávalo.
Maso nakrájíme na větší kousky. Na sádle zpěníme rozkrájenou cibuli, přidáme drcený kmín, mletou sladkou papriku, bobkový list a maso. Společně chvíli osmahneme, osolíme, podlijeme a dusíme. Podléváme velmi mírně vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Když je maso poloměkké, přidáme kysané zelí a společně dodusíme.
Nakonec zalijeme smetanou, promícháme a podáváme horké. Sekulský guláš získá odležením, proto ho připravujeme den předem.
Příloha: chléb nebo noky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka