Sýrová rajčatová polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 dkg másla, 40 dkg rajčat (čerstvé), 1 menší cibule, 4 dkg hladké mouky, 1.25 l vývaru (masový nebo z bujónové kostky), sůl, 1 špetka mletého pepře, 1 špetka mleté papriky, 6 dkg tvrdého sýra, 2  rohlíky, 3 dkg rostlinného tuku na pečení
Omytá, na kostky pokrájená rajčata rozvaříme a prolisujeme. Na másle osmažíme drobně krájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, a když mouka zrůžoví, zředíme jíšku vývarem a protlakem z rajčat. Přidáme sůl, koření a polovinu strouhaného sýra. Žemle nakrájíme na plátky, potřeme tukem, opečeme a podáváme k polévce. Povrch polévky sypeme na talířích zbytkem strouhaného sýra.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka