Segedínský guláš - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1 kg vepřového plecka (ramínko, žebírko), 1 kg kysaného zelí, 40 dkg cibule, 10 g kmínu, 10 dkg vepřového sádla, 1 stroužek česneku, 2 dl kysané smetany, mletá paprika, sůl, kopr nebo jiná zelená nať
Prorostlé vepřové maso nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme tuk, na něj drobně pokrájenou cibuli, trochu ji podusíme, přidáme kmín, rozetřený česnek, trochu jemně rozsekaného kopru, připravené pokrájené maso, papriku a sůl a vše trochu opečeme. Maso zakryjeme pokličkou, občas mícháme a podléváme vodou nebo vývarem a dusíme tak dlouho, až je poloměkké. Pak k tomu přidáme kysané zelí, dobře vše promícháme, podle chuti přidáme ještě papriku a dusíme tak dlouho, až je zelí i maso měkké. Nakonec přilejeme kysanou smetanu, krátce povaříme a podáváme. Jednotlivé porce můžeme i na talíři polít vlažnou smetanou, kterou podáváme v omáčníku.
Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka