Rumunský guláš - recept cpt. Cooka
4 porce: 15 dkg slaniny nakrájené na menší kousky, 1 cibule nakrájená na větší kousky, 3 stroužky česneku rozetřeného, 4 feferonky nakrájené nadrobno, 2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 80 dkg hovězího masa na guláš, 1 petržel oloupaná a nakrájená na větší kusy, 6 dl hovězího vývaru, 2 červené papriky nakrájené na větší kousky, 2 brambory oloupané a nakrájené na menší kousky, 2 rajčata nakrájená na kousky, 10 dkg těstovin, sůl, zelená petrželka
Ve větším hrnci krátce osmahneme slaninu. Přidáme cibuli a za stálého míchání osmahneme do zlatova. Přidáme česnek a feferonky, zamícháme a krátce povaříme. Hrnec sundáme z plamene, vmícháme sladkou papriku s kmínem. Hrnec vrátíme na oheň, přidáme hovězí maso, petržel a vývar. Přivedeme k varu, snížíme plamen na minimum, přikryjeme pokličkou a dusíme 90 minut. Přidáme papriku, brambory, rajčata a sůl. Plamen zvýšíme na střední a guláš vaříme dalších 30 minut. Přidáme těstoviny a vaříme tak dlouhou, až jsou měkké. Posypeme nasekanou petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka