Okurkové ragú s houbami a masem - recept cpt. Cooka
4 porce: 30 dkg salátové okurky, 25 dkg telecí kýty, 10 dkg žampiónů nebo jiné houby, 8 dkg másla, 1 cibule, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1 citrón, 1/2 šálku smetany, 1 žloutek, kopr nebo pažitka
Na polovině másla a na cibuli podusíme do měkka na kostky nakrájené telecí maso, zaprášíme je moukou, necháme zasmahnout a pak teprve podlijeme smetanou. Mezitím nakrájíme na kostky loupané, jader zbavené okurky, které osolíme a podusíme na druhé polovině másla zároveň s plátky hub. Maso spojíme s okurkami, vmícháme žloutek a hodně sekaného kopru. Necháme krátce přejít varem. Kopr zakapeme pro zvýšení chuti citrónem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka