Maďarský guláš - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg hovězího masa na guláš, rozkrájeného na kostky, 3 lžíce másla, 1 zelená paprika nakrájená na plátky, 40 dkg žampiónů nakrájených na plátky, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mleté papriky, 5 dl hovězího vývaru, 1 lžíce kečupu, 1 dl kysané smetany, 2 lžíce kopru, 3 lžíce bílého vína, sůl, mletý pepř
V hrnci rozehřejeme 2/3 másla a na něm 10 minut smažíme cibuli a zelenou papriku. Přidáme žampióny a smažíme dalších 5 minut. Pomalu vmícháme mouku a sladkou papriku, kečup a vývar. Směs přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až směs zhoustne. Přilijeme kysanou smetanu, odstraníme z ohně a přisypeme kopr. Dochutíme solí a pepřem a dáme na stranu. Tuto směs si můžeme připravit předem a uchovat 1 den v ledničce.
Na pánvi rozpálíme zbytek másla, po částech přidáváme osolené a opepřené maso a dobře ho propečeme. Hotové maso vyndáme a držíme v teple. Na pánev nalijeme víno, přivedeme k varu a vaříme 3 minuty. Na talíř dáme maso, polijeme vínem a posypeme zeleninovou směsí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka