Maďarský guláš - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg hovězí kližky nebo jiného masa vhodného na guláš, mletý pepř, 40 dkg cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce přepuštěného másla, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžička octa, sůl, 85 dkg oloupaných nakládaných rajčat, 2 bobkové listy, 1/2 l vody, 2 červené papriky, 1 lžička hladké mouky, 2 lžíce kysané smetany, zelená petrželka
Nakrájené maso opepříme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na osminky, česnek na tenké plátky. Maso spolu s cibulí a česnekem zprudka osmahneme ze všech stran na rozpáleném tuku. Kastrol odstavíme ze sporáku, maso zaprášíme paprikou, zakapeme octem a osolíme. Přidáme rajčata včetně nálevu, bobkový list a vše podlijeme vodou. Guláš dusíme pod pokličkou 1,5 hodiny na mírném ohni. Mezitím z omytých paprikových lusků nakrájíme kousky velké 2 cm a asi po hodině dušení je přidáme ke guláši, který dochutíme solí a pepřem. Nakonec guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, necháme ještě 5 minut povařit a ozdobíme sekanou petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka