Knížecí guláš - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg vepřové kýty, mletý pepř, sůl, 2 dkg hladké mouky, 7.5 dkg slaniny, 12.5 dkg cibule, 2 dl vývaru, 20 dkg žampiónů, 3 dkg rostlinného tuku, 10 dkg uherského salámu
Kýtu nakrájíme na silnější nudličky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na nakrájené a rozpuštěné slanině zpěníme pokrájenou cibuli, vložíme maso, orestujeme, podlijeme vývarem a podusíme. Žampióny nakrájíme na plátky, na tuku je orestujeme a dáme do guláše chvíli povařit. Těsně před koncem přidáme na nudličky nakrájený uherský salám a prohřejeme. Podáváme s hranolky, kroketami, rýží a zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka