Kentucký guláš - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg hovězí kýty nakrájené na kostky, 20 dkg vepřového plecka nakrájeného na kostky, 3 lžíce másla, 1 cibule nakrájená na kolečka, 1 zelená paprika nakrájená nadrobno, 5 rajčat nakrájených na kostky, 1 lžička kmínu, 2 bobkové listy, 1 lžíce mleté papriky, 4 dl vody, 60 dkg sterilovaného zelí, 30 dkg kysané smetany, sůl, mletý pepř
Ve velkém hrnci rozpálíme máslo a na něm osmažíme cibuli do zlatova. Přidáme nakrájenou papriku a 5 minut povaříme. Přidáme rajčata a 10 minut dusíme. Pomalu přidáváme maso, důkladně mícháme a do hrnce nasypeme veškeré koření a zelí. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 70 minut, až je maso měkké. Těsně před podáváním přidáme kysanou smetanu, zamícháme a dobře prohřejeme. Omáčka se nesmí začít vařit. Na talíři guláš posypeme sladkou paprikou a případně i nasekanou červenou cibulí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka