Karlovarský guláš - recept cpt. Cooka
4 porce: 3/4 kg zadního hovězího nebo hovězí plece, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, 1 rovná lžička mleté papriky, sůl, vývar, 1 lžička másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl smetany
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a po všech stranách je opečeme. Poprášíme paprikou, zamícháme a podlijeme vývarem. Dusíme jen mírně podlité. Zvlášť uděláme ze lžičky másla a lžíce mouky světlou jíšku a přidáme ji k měkkému masu společně se smetanou a ještě krátce povaříme. pečená na másle
Příloha: nočky, suchá rýže, jemný knedlík, na ozdobu jablka
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka