Jihomoravský vepřový guláš - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg vepřové kýty, 1 lžíce vepřového sádla, 1 velká cibule, 3  papriky, 4  rajčata nebo krabice zmrazeného leča, 3/4 šálku zeleného hrášku, 1 lžička másla, 10 dkg žampiónů, 1  pálivá paprika, 1 lžička škrobové moučky
Na sádle opečeme na menší ploché kousky nakrájené maso, osolíme, přidáme drobně pokrájenou cibuli a dusíme nejdříve bez podlévání, později mírně podléváme. K poloměkkému masu přidáme na proužky nakrájené odjadřincované zelené papriky, oloupaná pokrájená rajčata, hrášek a dusíme, až zelenina změkne. Zvlášť dusíme na másle na plátky nakrájené žampióny. Šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě a přidáme dušené žampióny.
Příloha: smažené bramborové hranolky

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka