Slovenská bramborová polévka se smetanou - recept cpt. Cooka
5 porcí:  4 dkg cibule, 3 dkg másla, 2 špetky mleté papriky, 4 větší brambory, sůl, 1/8 l kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky
Nejprve oloupáme a jemně posekáme cibulku, kterou na másle zpěníme do růžova; pak přidáme na špičku nože sladké papriky a prostřední syrové, oškrábané a na kostečky nakrájené brambory. Osolíme je a dusíme na omastku bez podlévání asi 10 minut, potom teprve přilejeme potřebné množství horké vody; za chvíli jsou brambory do měkka vařeny. Nakonec polévku zakloktáme kyselou smetanou s moukou. Tato výborná polévka je hotova asi za dvacet minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka