Jehněčí guláš s rajčaty a s paprikami - recept cpt. Cooka
4 porce: 3/4 kg jehněčí kýty, 2 lžíce másla, 2 cibule, 1 mrkev, sůl, 1 lžička hladké mouky, mletá paprika, 4 papriky (zelené), 4 rajčata, zelená petrželka
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách je opečeme. Pak maso vyjmeme a v témž tuku osmažíme na nudličky nakrájenou mrkev, cibuli a jakmile se voda ze zeleniny odpaří, přisypeme mouku a opražíme. Zalijeme vývarem z kostí, přidáme mletou papriku, sůl a dusíme do poloměkka. Přidáme na kroužky nakrájené odjadřincované zelené papriky a dusíme společně. Asi 1/4 hodiny před podáváním pokrmu přidáme oloupaná na drobno pokrájená rajčata a dusíme asi 10 minut. Podáváme posypané sekanou petrželkou.
Příloha: rýže nebo pšeničný chléb
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka