Hovězí ragú New Orleans - recept cpt. Cooka
4 porce:  10 dkg slaniny nakrájené na kousky, 50 dkg zadního hovězího nakrájeného na kostky, 1  cibule nakrájená nadrobno, 2  mrkve nakrájené na kolečka, 2 listy řapíkatého celeru nakrájené nadrobno, 2 stroužky česneku nasekané nadrobno, 1 lžička tymiánu, 1  bobkový list, 2.5 dl červeného vína, 4 lžíce hladké mouky, 25 dkg žampiónů, 2  pórky nakrájené na kolečka, 4 lžíce másla, 1  bujón (masox), 1.5 dl vody, sůl, mletý pepř
Slaninu krátce povaříme ve vodě, vyndáme, necháme odkapat a na pánvi ji opražíme do křupava. V hrnci osmahneme maso na tuku ze slaniny, vyndáme ho a držíme v teple. Do hrnce dáme zeleninu a česnek, 3 minuty vaříme, přimícháme koření, přidáme maso a víno, přivedeme k varu, plamen snížíme na minimum a dusíme 90 minut. Odstraníme bobkový list, maso vyndáme a držíme v teple. Omáčku a zeleninu nalijeme do mixéru, přidáme mouku a rozmixujeme na jemno. Omáčku vrátíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Maso vrátíme do hrnce, dobře prohřejeme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka