Hovězí perkelt s červeným vínem - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg hovězího masa, 1 dl oleje, 20 dkg cibule, 5 g česneku, 2 g kmínu, 2 dkg mleté papriky, 2 dkg soli, 12 dkg paprik, 8 dkg rajčat, 2 dl červeného vína
Maso omýt a nakrájet na kostky. V hrnci rozehřát olej a nechat zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidat prolisovaný česnek, trochu mletého kmínu a zasypat paprikou. Aby paprika nezhořkla, odstavit hrnec z plotny. Pak přidat maso, osolit a pod pokličkou dusit. Podle potřeby podlévat vždy jen trochou vody, aby byl vývar z masa dostatečně hutný. Když je maso již téměř měkké, přidat na menší kousky nakrájené paprikové lusky a rajčata a při mírné teplotě dále dusit. Přilít suché červené víno a maso vařit doměkka. Perkelt servírovat s vaječnými těstovinami, noky nebo vařenými bramborami.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka