Savojská bramborová polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  cibule, 5  mrkví, 4  brambory, 6 dkg másla, 2 lžičky hladké mouky, 1.5 l vody, muškátový oříšek, sůl, polévkové koření
Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a za stálého míchání dusíme, až to zavoní. Pak teprve zaprášíme moukou a necháme ještě chvíli pražit. Zalijeme vodou. Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory, polévkové koření, strouhneme muškátového oříšku a osolíme. Před podáváním bohatě posypeme sekanou pažitkou. Když není, nahradíme ji majoránkou, kterou přidáváme, jakmile polévku zalijeme vodou.
Bramboračka je z překrásného Savojska, kraje dobrých lidí a vysokých alpských štítů. Je to polévka sytá, právě tak, jako naše husté horské bramborové polévky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka