Dalmatinský guláš - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg předního hovězího (kližky), 15 dkg slaniny, 5 dkg cibule, 2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 3 stroužky česneku nebo česnekový prášek, 1 špetka kmínu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 bobkové listy, citrónová kůra, 2 dl bílého vína, sůl, mletý pepř
V kastrolu opražíme drobně pokrájenou slaninu, přidáme cibuli, osmahneme, pak maso rozřezané na kostky, papriku a opékáme. Pak vmícháme plátky česneku, kmín, rajčatový protlak, podlijeme vínem, vodou a dusíme, až maso začíná měknout. Vhodíme bobkové listy, sůl, špetku postrouhané kůry z dobře omytého citrónu. Podusíme, až maso změkne. Podle potřeby podlijeme nebo odpaříme vodu, aby dalmatinský guláš byl zahoustlý.
Příloha: vařené brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka