Cikánský guláš - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg předního hovězího, 8 dkg rostlinného tuku, 20 dkg cibule, 1.5 dkg mleté papriky, sůl, mletý pepř, 4 dkg rajčatového protlaku, kmín, 5 dl vývaru, 20 dkg brambor, 2 stroužky česneku, majoránka, 5 dkg slaniny, 10 dkg žampiónů, 10 dkg paprik, 7.5 dkg nakládaných okurek
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, vložíme nakrájené maso, za stálého míchání osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme protlak a kmín. Zalijeme vývarem a dusíme dopoloměkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, utřený česnek a majoránku. Chvíli dusíme, přidáme na slanině orestované nakrájené houby, na nudličky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájená rajčata a okurky. Vše krátce povaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka