Bzenecké ragú - recept cpt. Cooka
6 porcí: 60 dkg vepřového plecka, 2 mrkve, 1/2 květáku, 1 menší pórek, 1 kedlubna, 20 dkg růžičkové kapusty, 2 stroužky česneku, 1 lžíce vepřového sádla, 2 větší brambory, mletý pepř, vegeta, cibule
Maso nahrubo semeleme nebo nakrájíme na drobné kostičky. Na sádle zpěníme cibuli, do které vložíme mleté maso, osmahneme je, podlijeme a krátce podusíme. Pak přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a kedlubnu, asi po 15 minutách varu přidáme na růžičky rozebraný květák, na plátky nakrájený pórek, brambory a růžičkovou kapustu. Dusíme téměř doměkka. Ochutíme vegetou, třeným česnekem a pepřem. Podle potřeby můžeme ještě zahustit jemně nastrouhaným syrovým bramborem. Podáváme s chlebem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka