Budapešťský guláš - recept cpt. Cooka
4 porce: 15 dkg slaniny nakrájené na menší kousky, 1 cibule nasekaná na kolečka, 3 stroužky rozetřeného česneku, 2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 80 dkg zadního hovězího na guláš nakrájeného na malé kostky, 1 petržel oloupaná a nakrájená na větší kostky, 6 dl hovězího vývaru, 2 červené papriky, 2 brambory oloupané a nakrájené na malé kostky, 2 rajčata nakrájená na kostky, 10 dkg těstovin, zelená petrželka, sůl
Ve větším hrnci krátce osmahneme slaninu. Přidáme cibuli a za stálého míchání osmahneme do zlatova. Přidáme česnek, zamícháme a krátce smažíme. Hrnec sundáme z plamene a vmícháme mletou papriku s kmínem. Hrnec vrátíme na oheň, přidáme maso, kořenovou petržel a vývar. Přivedeme k varu, snížíme plamen na minimum, přikryjeme pokličkou a dusíme 90 minut. Přidáme nakrájenou papriku, rajčata, brambory a sůl. Plamen zvýšíme na střední a vaříme odkryté dalších 30 minut nebo až je maso hotové. Přidáme těstoviny a vaříme tak dlouho, až jsou měkké. Posypeme nasekanou petrželí a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka