Boršč - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg zadního hovězího, 25 dkg vepřové kýty, 30 dkg červené řepy, 20 dkg zelí, 20 dkg kořenové zeleniny, 1  cibule, 2 lžíce nebo 100 g rajčat, 1 lžíce octa, 1 lžíce moučkového cukru, sůl, mletý pepř, bobkový list, smetana, 1.5 l vývaru, vepřové sádlo nebo máslo, 2  brambory
Nakrájenou červenou řepu, mrkev, petržel a cibuli zalijeme v polévkovém hrnci trochou vývaru ze zvlášť vařeného masa (i uzené, párek, klobása), přidáme rajčata nebo protlak, ocet a cukr, trochu sádla nebo dvě lžíce másla, přikryjeme a podusíme. Po 15-20 minutách přidáme na nudličky nakrájené zelí, zamícháme a dusíme dalších 20 minut. Pak zalijeme vše vývarem, přidáme bobkový list, sůl a podle chuti trochu octa a pepř. Při vaření přidáme na kostičky pokrájené brambory. Do hotového boršče vložíme na kousky nakrájené maso a před podáváním na stůl ještě smetanu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka