Blančin boršč - recept cpt. Cooka
6 porcí: 60 dkg červené řepy, 15 dkg mrkve, 5 dkg petržele, 12 dkg cibule, 60 dkg zelí, 9 dkg rajčatového protlaku, 10 dkg másla, 3 cl octa, 3 dkg krystalového cukru, 3 dkg hladké mouky, 6 kuliček celého pepře, 1 bobkový list, 2 l vývaru (hovězí, zeleninový), 1 dl kysané smetany, 30 dkg hovězího masa, zelená petrželka nebo kopr
Na polovině másla podusíme 30 - 40 minut na nudličky nakrájenou červenou řepu s protlakem a octem. Na druhé polovině másla se 20 minut dusí nakrájená cibule a rovněž na nudličky nakrájená mrkev a petržel s cukrem. Zelí vaříme ve vývaru asi 15 minut. Nakonec vše smícháme s jíškou a kořením a vše vaříme dalších 20 minut. Před koncem přidám smetanu a zelenou petrželku.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka