Zvěřinový špíz Křivoklát - recept cpt. Cooka
4 porce: 24 dkg kančí kýty, 24 dkg jelení kýty, 10 dkg libové slaniny, 2 lžíce oleje, 5 dkg cibule, 2 dkg ostrého kečupu, 2 dl červeného vína, 16 dkg paprik (zelená, červená), hladká mouka, sůl, směs Hubert na zvěřinu (drcené koření), bílý pepř, grilovací koření, škrobová moučka, sójová omáčka, 10 dkg čerstvých hub
Z uvedeného zvěřinového masa nakrájíme malé medailónky, které zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme a ncháme 2-3 hodiny odležet. Poté střídavě napichujeme na jehlu jednotlivé řezy masa, slaniny, cibule. Pečeme na pánvi a obracíme (cca 10 minut). Hotové špízy dáme do tepla a do výpeku přidáme na klínky nakrájenou papriku, houby, kečup a víno. Vše společně podusíme. Při servírování touro směsí přeléváme špízy.
Příloha: opečený či vařený brambor
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka