Zaječí sekaná pečeně - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 zaječí kýty (vykostěné), vepřové plecko (o váze poloviny zaječího masa), 10 dkg slaniny, 1/2 cibule, 2 vejce, 2 rohlíky, červené víno, 2 sardelky, 2 lžíce kysané smetany, citrónová kůra, špetka nového koření, špetka hřebíčku, sůl
Oboje maso na strojku dvakrát umeleme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, rohlíky navlhčené vínem, cibuli, do pěny ušlehaná vejce, utřené sardele nebo pastu, kyselou smetanu, citrónovou kůru, koření, sůl. Vše dobře prohněteme, utvoříme dvě šišky a vložíme je do vymaštěného pekáče, poléváme vypečenou šťávou a mírně podléváme vývarem ze zaječích kostí. Šťávu zaprášíme moukou nebo zalijeme kyselou smetanou se lžičkou hladké mouky. Bez smetanové omáčky podáváme též jako studený pokrm.
Příloha: jemný knedlík
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka