Zaječí sekaná - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 zaječí kýty, 10 dkg slaniny, 1/4 kg vepřového bůčku, 2 rohlíky (či více, podle velikosti kýt), 2 vejce, sůl, mletý pepř, 1 středně velká cibule, 1 lžíce vepřového sádla, 1 lžička hladké mouky
Žemle nakrájíme na silnější plátky a namočíme. Kýty odblaníme a maso skrojíme tak, aby na kostech zůstalo ve vrstvě asi 3 cm. Ostatní maso nakrájíme přes vlákno a umeleme je s bůčkem a vymačkanými žemlemi. Slaninu nakrájíme na proužky. Asi 10 proužků ponecháme na ozdobu, ostatní slaninu nakrájenou na kostičky přidáme k mletému masu. Vejce ušleháme do pěny a přidáme je k masu, osolíme, opepříme a přidáme do sklovita vyškvařenou slaninu. Směs dobře promícháme, uděláme dva válečky a kosti s masem jimi obalíme. Povrch potřeme bílkem, poklademe šikmo položenými proužky slaniny a vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem. Pečeme nejdříve. bez podlévání, později mírně podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Pečeme celkem 1.5 hodiny. Šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného se lžičkou hladké mouky a povaříme. Porcujeme tak, že maso s kosti příčně stříháme. Kosti si můžeme před pečením naseknout, aby při porcování maso od kostí neodpadalo.
Příloha: brambory a dušené červené zelí s jablky nebo salát z červeného zelí
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka