Srnčí steaky s lískovými oříšky - recept cpt. Cooka
4 porce: 8 plátků ze srnčího hřbetu, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 vejce, 10 dkg lískových ořechů, 4.25 dl broskvového kompotu, 4 lžíce másla
Steaky potřeme olejem. Rozkvedláme vejce, mouku, sůl, pepř. Maso obalujeme nejprve v těstě, pak v sekaných oříškách a pevně je přitlačíme. Steaky položíme vedle sebe. Broskve nakrájíme na kousky. Máslo rozpustíme v pánvi, smažíme na něm steaky, několikrát obrátíme. Steaky přendáme na mísu. Broskve na pánvi opečeme dozlatova a přidáme k masu. Šťávu uvolníme trochou broskvové šťávy, povaříme, ochutíme na nalijeme na ovoce.
Příloha: bramborová kaše
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka