Srnčí steak s bylinkovým máslem - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg srnčí kýty, sůl, worcestrová omáčka, 3 dkg rostlinného oleje,

bylink. máslo: 5 dkg másla, 5 dkg žampiónů, kapary, 1  cibule, citrónová kůra, zelená petrželka, mletý pepř

Srnčí kýtu odblaníme a nakrájíme na tlusté plátky, naklepeme je lehce paličkou, upravíme na steak, osolíme a opepříme.
Podušené žampióny, kousek citrónové kůry, cibuli, zelenou petrželovou nať a kapary drobně rozsekáme, osolíme a propracujeme s máslem. Upravíme váleček a necháme u ledu ztuhnout.
Na rozpáleném oleji pečeme steak na každé straně asi 3 minuty. Hotový steak dáme na nahřátý talíř a na povrch položíme kousek připraveného bylinkového másla.
Příloha: smažené brambory a různé zeleninové saláty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka