Srnčí perkelt - recept cpt. Cooka
4 porce:  70 dkg srnčí plece, 20 dkg cibule, 8 cl oleje, 10 g česneku, 2 dkg mleté papriky, 10 g soli, 10 dkg paprik, 8 dkg rajčat, 1 dl červeného vína
Srnčí maso nakrájet na kostičky, několikrát omýt, nakonec přelít horkou vodou a nechat okapat. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažit na oleji dozlatova, přidat prolisovaný česnek, poté odebrat hrnec z plotny, vše posypat červenou paprikou a rychle promíchat. Přidat připravené srnčí maso, osolit a přikryté dusit. Podle potřeby stále podlévat trochou vody, aby se maso správně dusilo. Když je poloměkké, přidat na malé kousky pokrájené paprikové lusky a po 10 - 15 minutách také nakrájená rajčata. Když je maso měkké, přilít trochu červeného vína a ještě několik minut vařit při mírné teplotě, aby vznikla jemná krémovitá omáčka. Podávat s noky, vařenými bramborami nebo vaječnými těstovinami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka