Sekanina ze zvěřiny - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg pečené nebo dušené zvěřiny (zaječí předek, zbytky srnčí pečeně nebo kančí), 1/2 kg vepřového masa syrového, 2 vejce, 2 žemle máčené v mléce, sůl, sardelová pasta, mletý pepř, muškátový květ
Zvěřinu i vepřové nakrájíme a umeleme spolu s máčenými houskami a také zeleninou z dušené zvěřiny, z předku apod. Spojíme vejci a šťávou ze zvěřiny, máme-li ji, a podle možnosti přidáme něco sardelové pasty, ale pak nesolíme. Jinak okořeníme květem nebo pepřem a osolíme. Z hmoty tvoříme buď karbanátky, ty však neobalujeme, ale přímo vysmažujeme, nebo utvoříme šišku a upečeme ji jako jinou sekaninu.
Dobrá sestava: Sekanina ze zvěřiny, šťouchané brambory a červené zelí nebo zelný salát, aby nechyběly látky ochranné.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka