Podlužácký zvěřinový špíz - recept cpt. Cooka
6 porcí:  30 dkg srnčí kýty, 30 dkg vepřových jater, 30 dkg kančího hřbetu, 10 dkg slaniny, cibule, 6  feferonek, 1 lžíce kečupu, 1 dl červeného vína, jalovec, mletý pepř, sůl, olej
Maso od každého druhu nakrájíme na 6 kousků, slaninu nakrájíme na tenké plátky a zabalíme do nich kousky jater. Střídavě na jehlu napichujeme jednotlivé druhy masa, proložíme je kolečky cibule a feferonkou, osolíme, opepříme, potřeme olejem a zakapeme vínem. Takto upravené maso necháme v chladničce asi 2 hodiny odležet. Pak na oleji maso zprudka opečeme ze všech stran, přidáme kečup a necháme ve vyhřáté troubě dopéci. Nakonec vypečenou šťávu zředíme vínem, necháme přejít varem a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka