Krumlovský srnčí guláš - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kg srnčí plece, 15 dkg oleje, 1 lžíce mleté papriky, 1 větší cibule, 1 lžíce kečupu, sůl, mletý pepř, bazalka, 3 feferonky, 1 lžíce hladké mouky, 5 dkg slaniny, 15 dkg pórku, 5 dkg sterilované červených paprik
Na poloviční dávce oleje opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, necháme zpěnit, přidáme kečup a podlijeme vodou. Mírně provaříme, pak přidáme na kostky nakrájené maso, opražíme, znovu mírně podlijeme a dusíme doměkka. Ze zbylého oleje a mouky připravíme jíšku, kterou guláš zahustíme a znovu necháme provařit. Pak přidáme na kostičky nakrájenou a opraženou slaninu, dochutíme a přidáme nakrájené feferonky. Každou porci zdobíme na talíři jemně nakrájeným pórkem a na nudličky nakrájenou sterilovanou červenou paprikou. Podáváme s tmavým pečivem nebo houskovými knedlíky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka