Jelení steak na žampiónech - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kg jelení kýty, 15 dkg másla, 1/4 l smetany, mletý pepř, sůl, 1 velká cibule, 10 dkg oleje, 20 dkg žampiónů, 1 lžíce hladké mouky, brusinkový kompot, olej
Z kýty nakrájíme plátky, mírně je naklepeme, osolíme a opepříme a na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách. Řízky vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampióny, krátce vše podusíme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Uvedeme do varu, vložíme řízky a zvolna dusíme. Omáčku dochutíme citrónem. Podáváme zdobené brusinkami s jemnými knedlíky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka