Jelení ragú na červeném víně - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg jelení plece, 5 dkg cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 8 dkg švestkových povidel, 6 dkg rybízového džemu, 1 dl červeného vína, 1 lžíce cukru krupice, sůl, ocet, směs Hubert na zvěřinu (divoké koření), 1 lžíce hladké mouky, drcený pepř, pórek, 10 dkg žampiónů, 10 dkg kořenové zeleniny, pomeranč na ozdobu
V kastrolku na oleji osmahneme dozlatova kořenovou zeleninu. Dále přidáme cukr, pokrájenou cibuli a vše osmahneme. Hnědočervenou směs zastříkneme vínem. Přidáme koření, maso nakrájené na širší nudle, osolíme a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme do druhého kastrolku, základ zaprášíme moukou a osmahneme. Dále přidáme protlak, švestková povidla, rybízový džem, zalijeme a náležitě povaříme. Poté přecedíme na maso, přidáme na plátky nakrájené žampióny a ještě krátce povaříme.
Příloha: toasty
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka