Jelení hřbet marinovaný - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg jeleního hřbetu, 20 dkg oleje, jalovec, sůl, celý pepř, 60 dkg brambor, 20 dkg smetany, 25 dkg hřibů, 5 dkg másla, 10 dkg demi glace, gin
Očištěný hřbet naložíme do oleje rozmixovaného s jalovcem a černým pepřem nejméně na 12 hodin. Poté zprudka opečeme na oleji a necháme dopést v troubě cca 15 minut při 170 °C. Uvařené brambory rozšťoucháme se smetanou. Hříbky nakrájené na kostky zprudka opečeme na másle, dochutíme solí a bílým pepřem.
Na talíř aranžujeme: do kroužku upravíme brambory, vedle přidáme hříbky, maso nakrájíme na plátky, naskládáme na teplý talíř a nalijeme omáčku demi glace dochucenou (podle chuti) ginem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka