Telecí játra s kuřetem a mandlemi - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg telecích jater, 20 dkg kuřecích prsíček, 1/2  vejce, 1 lžíce máčené škrobové moučky, 3 lžíce oleje, 1 větší pórek, 10 dkg pražených loupaných mandlí,

Záliv:: 2 lžíce vína šao-sing, 1/2 lžičky moučkového cukru, 1/2 lžičky wei-su, 1 lžíce koňaku, 2 lžíce vývaru, 1/2 lžičky škrobové moučky, sůl

Kuřecí prsíčka krájená přes vlákno na tenké plátky promícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí. Plátky telecích jater mírně osolíme a obalíme v máčeném škrobu. Na rozpáleném oleji nejprve osmahneme kuřecí maso, po krátké chvíli přidáme játra a společně prudce restujeme. Asi po minutě přimícháme plátky pórku a loupané pražené mandle. Vše dobře promícháme, zalijeme připraveným zálivem a krátce dodusíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka