Sečuánská játra - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg vepřových jater, 1 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce vody, olej, 1 lžíce jidášova ucha, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 špetka sečuánského pepře, 1 lžička octa, 1/2 lžičky moučkového cukru, 1 cibule, 1 pórek, sůl
Játra nakrájíme na tenké plátky (2 mm), škrobovou moučku spojíme s vodou a játra v tom obalíme. Namočené houby nakrájíme nadrobno, stejně tak cibuli a pórek.
Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme játra po obou stranách a vyjmeme je. Do oleje dáme opéci cibuli, pórek, houby, koření, cukr. Dobře promícháme a přidáme trošku vody z namočených hub. Podusíme, přidáme ocet, povaříme. Pak přidáme opečená játra, promícháme, krátce prohřejeme a podáváme s rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka