Pekingské ledvinky - recept cpt. Cooka
4 porce:  10  vepřových ledvinek, 1 dl desertního vína, 5 lžic sójové omáčky, 1 lžíce octa, moučkový cukr, sůl, glutasol, 1 dl vývaru, 1 lžička škrobové moučky, česnek, 10 dkg nakládaných hub
Vepřové ledvinky rozřízneme na plocho na dva řezy - močovody řádně vykrojíme. Ledvinky hřebínkovitě rozkrájíme (asi 6 kousků z jedné půlky). Vypereme a oblanšírujeme (krátce povaříme tak, aby ledvinky neztvrdly). Propláchneme vodou a zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili povařením shora uvedených surovin. Osolíme a vmícháme houby nakrájené na plátky. Před podáváním ozdobíme pórkem a vychladíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka