Pečená husí játra na maďarský způsob - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg husích jater, 4 dl mléka, 2 dkg soli, 20 dkg tuku, 3 g celého pepře, 5 g mleté papriky, 10 dkg cibule
Před přípravou pokrmu namočit husí játra na půl hodiny do mléka. Po vyjmutí nechat okapat, osušit čistým ubrouskem a osolit. V hrnci rozpustit sádlo, vložit játra a orestovat jen několik minut, než získají barvu. Pak do poloviny zalít vodou. Přidat očištěné celé cibulky, celý pepř a lehce osolit. Pod pokličkou péci v troubě tak dlouho, než se voda vyvaří. Bez poličky pak ponechat v troubě, než se játra orestují ze všech stran. Opečená játra vyjmout a pokrájet na plátky. Tuk přelít přes sítko, přidat trochu sladké papriky a nechat zrůžovět. Při servírování podávat na talíři bramborovou kaši, do středu umístit játra a zalít šťávou z jater.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka