Krev husí nebo vepřová - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 l husí krve, 1/4 l mléka, 3 lžíce vepřového sádla nebo slaniny, 1  cibule, sůl, 8 lžic strouhané housek, kmín, majoránka, česnek
Na rozpáleném omastku nejprve zpěníme posekanou cibuli, zatím rozmícháme v hrnečku krev a mléko. Mlékem totiž krev velice zjemní. Přidáme strouhanou housku. Vlijeme vše na cibulku, jen malinko osolíme, okmínujeme a stále mícháme, až krev dobře ztmaví. Je-li kaše příliš hustá, přidáme trochu mléka. Je-li řídká, přidáme housku. Podle libosti na konec okořeníme kmínem nebo majoránkou a česnekem.
Dobrá sestava: Krev, brambory a zelí nebo salát. Krev živí jako maso vůbec, brambory sytí a zelenina chrání zdraví.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka