Jazyk po čínsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 vepřové jazyky, sůl,
Na nálev: 3 lžíce sójové omáčky, 1 dl bílého vína, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžička soli, celý pepř, 1 badyán (hvězdička), 2 stroužky nakrájené česneku, 1 cibule na kostičky nakrájená, 1 lžička škrobové moučky
Jazyky uvaříme do poloměkka v osolené vodě, vyjmeme, vložíme na chvíli do studené vody a oloupeme. Vložíme zpět do horkého vývaru, přidáme nálev a vaříme, dokud jazyky nezměknou. Po vyjmutí nakrájíme jazyky na tenké plátky. Vývar přecedíme a zahustíme solamylem a nakrájené jazyky vložíme zpět do omáčky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka