Játra na cibulce - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg hovězích jater, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule nakrájené nadrobno, 1 dl hovězího vývaru, 1 dl kysané smetany, sůl, mletý pepř
Játra osolíme a opepříme a důkladně obalíme v mouce. Na pánvi rozpustíme polovinu másla a na něm játra krátce osmahneme, až ztratí růžovou barvu. Dáme stranou a držíme v teple. Na pánvi rozpustíme zbytek másla, přidáme cibuli a podusíme do zlatova. Lehce poprášíme moukou, zamícháme a vaříme další minutu. Přidáme hovězí vývar a za stálého míchání vaříme, až vše zhoustne. Přidáme játra, přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut. Játra přeneseme na talíř, do pánve přidáme kysanou smetanu, zamícháme, dobře prohřejeme a omáčku nalijeme na játra.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka