Játra jako guláš - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg telecích jater (vepřových), 1 cibule, 2 lžíce vepřového sádla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín
Nejchutnější jsou játra telecí. Zbavíme je žil a blan a nakrájíme na plátky nebo kostky. Zatím zpěníme posekanou cibuli, do rozpálené vhodíme játra, nesolíme, opečeme, pak okmínujeme, zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě asi 8 minut, nikoliv déle. Čím déle je děláme, tím jsou tvrdší, nikoliv měkčí. Nesmějí také nikdy stát. Odušená játra slabě zaprášíme moukou, podlijeme trochou horké vody, necháme přejít jen jediným varem, teprve nyní osolíme a ihned podáváme. Úspěch záleží jedině na rychlosti.
Dobrá sestava: Játra dušená a brambory, rýže nebo chléb, zelenina či salát. Jitra živí jako každé maso a také chrání zdraví. Přikrm sytí a salát přidá další látky ochranné.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka